Ana SayfaEv AksesuarlarıEvde Dekoratif Saksı Yapımı

Evde Dekoratif Saksı Yapımı

Evde dekoratif saksı yapımı, saksı fiyatlarının artması ile birlikte gündeme gelmiştir. Pek çok insan dekoratif saksılar kullanarak ev veya balkonunun havasını değiştirmek istemektedir. Ancak saksı fiyatları günümüzde dudak uçuklatacak kadar yüksektir.

Dekoratif saksı yapımı için tercih edilebilecek pek çok ürün ve model bulunmaktadır. Bu sayede kendinize en uygun saksı modellerini yapabilir ve bu işlemler için yüksek meblağlar ödemeden istediğiniz gibi saksılar oluşturabilirsiniz.

Evde saksı yapmak için yoğurt kabı, çamaşır mandalı, pet şişe, alçı, beton gibi birbirinden farklı ürünler kullanabilmeniz mümkündür. Para harcamadan saksı yapmak ve evinizi süslemek için aşağıdaki başlıklara göz atabilirsiniz.

Geri Dönüştürülmüş Saksı

Atık Malzemelerden Saksı Yapımı

Atık malzemelerden saksı yapımı geri dönüşüm yapmaktan keyif alan insanlar için oldukça iyi ve pratik seçenekler arasında yer almaktadır. Her gün evlerimizden çıkan çöplerin içinde sayısız ürün aslında farklı amaçlar için kullanılabilmeye müsaittir. Bunlardan bazıları yoğurt kabı, cam ya da plastik şişe ve kavanozlar, süt kutuları olmaktadır. Aşağıdaki adımları takip ederek bu atık ürünler ile nasıl saksı yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

  1. İlk olarak saksı yapmak için kullanacağınız atık ürünü iyice temizleyiniz.
  2. Kavanoz ya da yoğurt kabının çevresini dolamak için yeterli boyutlarda halat alınız. (Halatın yanı sıra deniz kabuğu ve düz taşlar da kullanabilirsiniz.)
  3. Yapıştırıcı ya da silikon makinesi yardımıyla saksı olarak kullanacağınız kabın etrafını halat ile sarıp yapıştırınız.
  4. Yapıştırıcının kurumasını bekledikten sonra çiçeğinizi saksının içerisine dikebilirsiniz.

Alçı Saksı Yapımı

Alçı saksı yapımı oldukça kolaydır. Bunun yanı sıra sulandırılmış alçıya istediğiniz saksı modelini vermek de mümkündür. Bu sayede istediğiniz gibi bir saksıyı oldukça uygun fiyatlara yapabilirsiniz. Alçı saksı için yalnızca alçı, su ve kalıba ihtiyacınız olacaktır. Kalıp olarak plastik ürünler de kullanabilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip ederek alçı saksı yapabilmeniz mümkün olacaktır.

  1. Alçı ve suyu belirli ölçülerde karıştırınız.
  2. Elde ettiğiniz cıvık karışımı çok bekletmeden kalıba dökünüz.
  3. Daha sonra kapta olan alçının içerisine aynı şekilde farklı bir kap bastınızız. Böylece kalıbınız saksı gibi ortası boş hale gelecektir.
  4. Son olarak saksının kurumasını bekleyiniz ve kalıp olarak kullandığınız plastikleri alçıdan ayırınız.
  5. İsteğe bağlı olarak alçı saksıları boyayabilir ya da süsleyebilirsiniz.

Dekoratif Saksı

Eski Eşyalardan Saksı Yapımı

Eski eşyalardan saksı yapımı için kullanabileceğiniz pek çok farklı ürün bulunmaktadır. Eski eşyalar kullanılarak yapılacak saksılar için en çok tercih edilen ürünler atık plastiklerdir. Ancak eski ve artık kullanmadığınız havluları kullanarak da saksı yapabilmeniz mümkündür. Havlu kullanarak saksı yapmak için gerekli malzemeler ise sadece çimento, havlu ve su olmaktadır. Aşağıdaki listede sırasıyla yapmanız gerekenler belirtilmektedir.

  1. İlk olarak çimentoyu belirtilen ölçüde su ile karıştırınız.
  2. Çimento tamamen homojen hale geldikten sonra eski havlunuzu hazırladığınız çimentonun içerisine atınız.
  3. Havlunun her yerine çimento geldiğinden emin olunuz.
  4. Daha sonra taş ya da kap gibi yükselti oluşturacak bir ürün alınız ve çimento bulaşmaması için yağlı kâğıt ya da streç film ile kaplayınız.
  5. Hazırlamış olduğunuz yükseltinin üzerine havlunuzu seriniz ve saksı olarak kullanmak istediğiniz şekli havluya veriniz.
  6. Havlu kuruduktan sonra saksınızı sprey boya ile boyayabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yukarıda belirtilen evde dekoratif saksı yapımı fikirlerinin yanı sıra tercih edebileceğiniz sayısız seçenek bulunmaktadır. Evde kullanmadığınız eşyaları çöpe atmak yerine farklı şekillerde saksı olarak tekrar kullanmanız mümkündür.

 

Ev Terapisi
Ev Terapisihttps://evterapisi.com
Ev Terapisi, herkese ilham vermek için tasarlanmış bir ev ve dekorasyon sitesidir.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

DİĞER YAZILAR