Ana SayfaÇiçekGelincik Çiçeği Anlamı ve Özellikleri

Gelincik Çiçeği Anlamı ve Özellikleri

Kağıda benzeyen yaprakları ve capcanlı renkleri ile gelincik çiçekleri kırsal toprakların arasında parıldayan ve göze çarpan ayırt edici özellikli çiçeklerdir.

Kırların sakin esintisi ile adeta bir görsel şölen sunan gelincik çiçekleri iç dekorasyonlarına renk katmakta, pek çok sanatsal dala da ilham olmaktadır.

Özellikle tarlalarda görülen gelincik çiçekleri, parlak kırmızı renkleri ile muhteşem bir görünüm sunmaktadır.

Peki capcanlı görünümü ile göz kamaştıran gelincik çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? Gelincik çiçeğinin anlamı nedir? Gelincik çiçeğinin özellikleri nelerdir? Gelincik çiçeğimin hikayesi nedir?

Gelincik Çiçeği Anlamı ve Özellikleri

Gelincik Çiçeği Anlamı

Farklı kültürlerde sıkça yetiştirilen gelincik çiçeklerinin pek çok anlamı bulunmaktadır. Özellikle ilkbahar mevsiminde görülen gelincik çiçekleri bahar aylarının renkli görünümlerini üzerinde taşısa da hüzünlü bir anlamı temsil etmektedir.

Narin ve ince yaprakları ile gelincik çiçekleri zarifliği ve naifliği simgelemektedir. Bu sebeple naif kişilerin tercih edeceği bir çiçek olarak hediye edilmektedir. Kibar ve düşünceli insanları da temsil ettiği düşünülen gelincik çiçekleri ince görünümü ile hediye eden kişinin zarafetini temsil etmektedir.

Gelincik çiçekleri narin yaprakları sebebiyle çiçek aranjmanlarında yer alması zor çiçeklerdendir. Hassas gelincik yaprakları çabucak zarar görmekte ve kırılmaktadır. Aynı zamanda saksıda yetiştirilmek için çok uygun olmayan gelincik çiçekleri çiçekçilerde yaygın olarak bulunmamaktadır.

Gelincik Çiçeği Anlamı ve Özellikleri

Gelincik Otu Faydaları

Gelincik çiçeği diğer bir ismi ile gelincik otunun birçok faydası bulunmaktadır. Gelincik çiçeğinin en bilinen faydaları; sakinleştirici, uyku düzenleyici ve dinlendirici olmasıdır. Astım, bronşit, boğaz ve göğüs yumuşatıcı olarak da kullanılan gelincik çiçeklerinin hekim tavsiyesi dışında kullanılması kesinlikle önerilmemektedir.

Gelincik çiçekleri sağlık sorunlarının yanı sıra cilt güzelliği için de kullanılabilmektedir. Saç sağlığı ve cilt sağlığı için destekleyici özellikler sunan gelincik çiçeğinin faydaları saymakla bitmemektedir.

Ancak gelincik çiçekleri bilinçsizce tüketilmesi kesinlikle önerilmez.

Gelincik Çiçeği Anlamı ve Özellikleri

Gelincik Çiçeği Özellikleri

Gelincik çiçeklerini ekin tarlalarında, yol kenarlarında, haşhaş bahçelerinde ve yabani otlar içerisinde sıklıkla görürüz. Nisan ve mayıs aylarında açan bu hassas çiçek; görenlerin için açan etkileyici renkleri ile muhteşem bir kır çiçeğidir. Gelincik çiçeklerinin yaygın olarak bilinen rengi kırmızı olsa da farklı renklerde gelincik çiçekleri ile karşılaşmak mümkündür. Turuncu, mor, sarı ve beyaz renkleri ile de karşımıza çıkan gelincik çiçekleri topraktan koptuğu anda dağılmakta ve yaprakları solmaktadır. Bu sebeple gelincik çiçekleri ticaret için uygun değildir.

İnce ve uzun saplı gelincik çiçekleri doğru bakım koşulları sağlandığında 50 cm’e dek uzayabilmektedir.

Çiçek yaprakları kağıda benzetilen ve oldukça ince olan gelincik çiçeklerinin sap kısmı yeşil renkli olup tüylerle kaplıdır.

Gelincik çiçeğinin kokusu kır çiçeği sevenler tarafından merak edilmektedir. Ancak gelincik çiçeklerinin kokusu bulunmamaktadır.

Yaz aylarının erken saatlerinde polen tozu yayan gelincik çiçekleri pek çok böceği kendine çekmektedir.

Gelincik Çiçeği Anlamı ve Özellikleri

Gelincik Çiçeği Hikayesi

Gelincik çiçeği; rengi, narin yaprakları ve uzun ince görünümü ile ismini gelinlerden almaktadır. Eski zamanlardan günümüze dek pek çok sanat eserinde yer alan çok yıllık bir bitki olan gelincik çiçekleri Roma dönemine dek uzanan köklü bir tarihe sahiptir.

Roma döneminde kara sevda ve karşılıksız aşka düşen kişilere gelincik çiçeği kaynatılarak içirilir bu sayede aşk acısını atlatacağına inanılırdı.

Bu sebeple imkansız aşkları da simgeleyen gelincik çiçekleri hüzünlü ve çaresiz bir anlam da taşımaktadır.

Gelincik Çiçeği Renkleri

Gelincik çiçeği renkleri denildiğinde akla yaygın olarak karşılaşılan kırmızı ve canlı gelincik renkleri gelmektedir. Ancak gelincik çiçekleri; turuncu, beyaz, mor ve sarı gelincik çiçeği renkleri ile göz kamaştırıcı manzaralar oluşturmaktadır.

Gelincik Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Özenli ve detaylı bir bakım istemeyen gelincik çiçekleri dayanıklı bir kır çiçeğidir. Pek çok gelincik çiçeği hemen hemen hiçbir bakım istememektedir. Ancak gelincik çiçeklerinin daha sağlıklı ve hızlı gelişmesi için uygulanabilecek bazı püf noktalar bulunmaktadır. Bu noktalar;

Gelincik çiçekleri iç mekanlarda özellikle ev ortamlarında ve saksılarda yetiştirilmek için uygun olmayan kır çiçekleridir. Gelincik çiçekleri yaygın olarak bahçelerde ve açık alanlarda yetiştirilmektedir.

Gelincik çiçekleri kırların özgür çiçeğidir. Bu sebeple sevdiği toprak yapısı doğal ve katkısız topraklardır. Gelincik çiçeğinizin yetişeceği topraklar herhangi bir gübre ya da vitamine ihtiyaç duymamaktadır.

Gelincik çiçekleri narin ve zarif çiçeklerdir. İnce gövdesini tamamlayan kağıt gibi yaprakları oldukça hassastır. Bu sebeple gelincik çiçeği yapraklarına dokunulmaması önerilir.

İnce yaprakları ve gövdesi sebebiyle rüzgar ve hava akımından ciddi zararlar gören gelincik çiçekleri kötü havalara karşı savunmasız ve oldukça dayanıksızdır.

Aynı zamanda gelincik çiçeklerinizin sulanması narin yapraklarına zarar vermeyecek şekilde, direkt bitkinin toprağına yapılmalıdır.

Saksıda Gelincik Çiçeği

Gelincik çiçeği pek çok kır çiçeği severin favorisi olmaktadır. İç mekan dekorasyonlarında canlı görünümü ile eşsiz görünümler sunacak olan gelincik çiçekleri ev ortamında ve saksıda yetiştirilmek için uygun değildir.

Ev Terapisi
Ev Terapisihttps://evterapisi.com
Ev Terapisi, herkese ilham vermek için tasarlanmış bir ev ve dekorasyon sitesidir.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

DİĞER YAZILAR