Göl kenarındaki bu dingin kır evi, JAL Mimarlık Şirketi ve Mary Rossi Tasarımcılık tarafından tasarlanmış. Yepyeni bir görünüme sahip olan bu şahane evin inşasında her detay özenle işlenmiş. Ev sahibi, hem dekorasyona kıymetli aile yadigârlarının dahil edilmesini hem de çağdaş tarzla kır evi tarzının dengelenmesini istemiş.
Evin kişiselleştirilmesi için nostaljik parçalarla yaratıcı bir şekilde yeni stiller elde edilmiş. Stilize edilmiş bir dengenin ve hoş bir tasarım estetiğinin ortaya çıkması için eski detaylar, yenileriyle harmanlanmış. Evin 1920’lerdeki eski bir konaktan alınan vitray camlı giriş kapısı, söz konusu dengenin daha eve adım atıldığı an fark edilebileceğini kanıtlar nitelikte.
Göl kenarındaki bu dingin kır evi, ev sahiplerine günlük yaşamlarını eğlenerek sürdürmeleri için sade fakat aynı zamanda sofistike bir tasarım sunuyor. Eşi benzeri olmayan bu şahane ev, ev sahiplerinin tarzını ve tutkusunu emsalsiz bir şekilde yansıtıyor. Tasarımcı, aile üyelerinin yıllar boyu keyif alacakları zamansız bir cazibe merkezi yaratmak için eskiyle yeniyi başarılı bir şekilde buluşturmuş.
İç kısımda tercih edilen gri, kahverengi ve beyazın oluşturduğu fon, yer yer kullanılan mavi ile çarpıcı bir hal almış. Bu renk paleti, açık konsept düzenini daha bütüncül kılacak şekilde evin genelinde tercih edilmiş.
Tasarımcının, güneşin gölün yüzeyinde yansıyan ışığını çağrıştıran aydınlatma armatürleri seçmiş olduğu göze çarpıyor. Mobilyalar ise işlevden ödün vermeksizin sofistike bir sıcaklık ve özgün bir tarz yansıtıyor. Bu olağanüstü kır evi, köklü tecrübelerle ortaya çıkmışçasına özenle seçilmiş olan zarif bir sadelik hissi sergiliyor.
Mineli beyaz renk gömme mobilyalar ve ahşap lambri tavan, gri duvarlar ve koyu renk ahşap döşemeler ile tezat oluşturuyor. Bu dengeli kontrast, kır evine yepyeni, çağdaş ve klas bir hava katıyor. Metalin ve camın doğal dokusu, beton, paslanmaz çelik, bakır, mermer ve kristal aydınlatma ile buluşmuş. Ortaya hem nostaljik hem de modern bir kır evi tarzı çıkıyor.
İkinci kattaki, özel bir çalışma/dinlenme odasını içeren, ev sahiplerine ait olan yatak odası, dinginliğin evin bu alanına da taşındığını kanıtlıyor. Yıllanmış görünen fakat güzelliğinden ödün vermemiş olan gri duvarlar, endüstriyel metal ve ahşap birleşimi oluklu tavan ile modern şıklık korunuyor.
Spa görünümlü banyoda bakır ve kristal detayları bir arada kullanılmış. Beton banyo tezgahı, mermer yer döşemesi ve nostaljik tarzı korunarak yenilenmiş olan ayaklı küvet sükûnet dolu bir inziva ortamı sunuyor.
Proje Takımı
Mimar: JAL Architects
İç Mimar: Mary Rossi Designs
Müteahit: Schwarz Builders
Fotoğraflar: Nate Treamor
Kaynak: One Kindesign
Göl kıyısındaki evleri seviyorsanız, bu eve mutlaka göz atmanızı öneririz. evterapisi.com/modern-dag-evi