Ana SayfaÇiçekİç Mekân Sarmaşık Türleri Nelerdir?

İç Mekân Sarmaşık Türleri Nelerdir?

İç mekân sarmaşık türleri nelerdir? Evde çiçek beslemek ruhu pozitif yönde etkileyen bir faaliyettir. Kişilere zor zamanlarında, stresli ve depresyonlu günlerinde yardımcı olur. Burada tercih edilebilecek çok sayıda bitki olmakla beraber, bir tanesi de sarmaşıktır.

Bu bitkileri almak istiyorsanız, öncelikle iki seçenekleri olduğu bilinmelidir. Bunlar dış ve iç mekân sarmaşıklarıdır. Eğer ev içinde yetiştirmeyi düşünüyorsanız seçebileceğiniz bazı türler şöyledir.

  1. Telgraf Çiçeği,
  2. Mum Çiçeği,
  3. Ruj Çiçeği,
  4. Tesbih Çiçeği,
  5. Kalp Kalbe Karşı Çiçeği,
  6. Buz Çiçeği,
  7. Monstera Adansonii Çiçeği,
  8. Duvar Sarmaşığı,

Bunları kullanarak evlerinizi renklendirebilir, yeni bir dekorasyon elde edebilirsiniz.

İç Mekân Sarmaşık Türleri

1. Telgraf Çiçeği

Ev sarmaşık çeşitleri arasında tercih edebileceğiniz ilk seçenek telgraf çiçeğidir. Morumsu ve beyazımsı renkleri ile oldukça ilgi çekicidir. Yaprakları dökülmediği için size zorluk da çıkarmaz. Eğer asarsanız büyüdüğüne şahit olabilir, evinize yeni bir zevk getirebilirsiniz.

2. Mum Çiçeği

İç mekân sarmaşık türleri arasında bir diğer seçenek de mum çiçeğidir. Gerek bakımı, gerekse çoğaltması oldukça pratiktir. Yaprakları oldukça dayanıklı olup, hoş bir kokusu vardır. Eğer kolay bakımı olan ve büyüyebilecek çiçekler arıyorsanız tercihleriniz arasında bulunmaktadır.

3. Ruj Çiçeği

Yeşil ve kırmızının eşsiz büyüsünü gösteren ruj çiçeği ev sarmaşık çeşitleri arasındadır. Doğru ve güzel bir bakımla zaman içerisinde büyütebilir, nerelere kadar uzandığını izleyebilirsiniz. Yapısı her ne kadar zor olduğunu düşündürse de oldukça kolaydır. Susuzluğa dayanıklılığı oldukça iyidir.

4. Tesbih Çiçeği

İç mekân sarmaşık türleri arasında bir diğer madde de tesbih çiçeğidir. Bu isimlendirmenin temeli tesbihe benzeyen yapısıdır. Çiçek verdiğinde papatyayı andırır. Uzun ömürlü bir bitki olup oldukça güzel bir kokusu vardır. Otsu özellik taşır ve aydınlık ortamlar ile arası iyidir. Toprağı kurudukça sulanmalıdır.

5. Kalp Kalbe Karşı Çiçeği

Ev sarmaşık çeşitleri arasında bir diğer seçenek de kalp kalbe karşı çiçeğidir. Birçok evde ya da iş yerinde görülmektedir. Bu bitkinin adı temel olarak yapraklarının şeklinden gelir. Zira yapılar bir kalbi anımsatır. Bitkinini dallarını budayabilir, böylece tekrar köklendirme fırsatı elde edebilirsiniz.

Aydınlık ortamlar ile arası iyi olan bu çiçek, yeri güzel seçilmişse 2 metreye dek büyüyebilir. Susuzluğa karşı dayanıklı yapısı bulunur.

6. Buz Çiçeği

Evde sarmaşık nasıl sardırılır için ilk olarak bakımını düzgün yapmanız gerekir. Aksi halde sarmaşık yeteri kadar büyümez ve sardırılamaz. Eğer evinizde neler yetiştirebileceğinizi düşünüyorsanız, bir diğer seçenek de buz çiçeğidir.

Yeşil ve pembenin büyüleyici bir birleşimi olup, kısa sürede gelişmeye başlar. Güneşi seven bu bitki, dayanıklı bir yapıya sahiptir. Su ile arası iyi olmayıp fazla istemez. Dolayısıyla kuru toprak ile arası iyidir. Farklı yerlere ekmek istiyorsanız herhangi bir dalını alarak büyütebilirsiniz.

7. Monstera Adansonii Çiçeği

İç mekân sarmaşık türleri arasında bir diğer tercihiniz de Monstera Adansonii olarak verilebilir. Günümüzde birçok kişinin evinde mevcut olup, yaprakları nemlendirilir. Toprağının bakımı yapılmalı, drenajı iyi bir saksıda büyütülmelidir.

Aynı zamanda filtre edilmiş güneş ışığından tam anlamıyla yararlanabilmelidir. Eğer çoğaltmak isterseniz, kolay bir yapısı vardır.

8. Duvar Sarmaşığı

Ev sarmaşık çeşitleri arasında bir diğer madde de duvar sarmaşığıdır. Pencere diplerinde ve mutfaklarda kullanılabilecek bu bitki yeşilin hoş bir tonuna sahiptir ve estetik bir yapısı vardır. Ancak küçük meyvelerinin kaşıntı ateş yapabileceği; fazla tüketildiğinde zehirli olduğu bilinmelidir.

Dolayısıyla yetiştirmek istiyorsanız evcil hayvanlar ile çocuklardan uzak tutmanız tavsiye edilmektedir.

Ev Terapisi
Ev Terapisihttps://evterapisi.com
Ev Terapisi, herkese ilham vermek için tasarlanmış bir ev ve dekorasyon sitesidir.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

DİĞER YAZILAR