Baştan yarattığınız mutfağınıza son birkaç dokunuş yapma niyetinde misiniz? Hiçbir şey, bunda mutfak fayansı kadar başarılı bir iş çıkaramaz. Mutfak dolaplarınızı yeni bir renge boyadığınıza göre, birbirinden leziz yemekler pişirdiğiniz evinizin bu güzel alanını şahane mutfak fayansı fikirleri ile kişiselleştirebilirsiniz.
Mutfak fayansları, evinizin tarzına tarz katan ve yemek pişirirken duvarlarınıza bir şeyler sıçramasını önleyebilecek, pratik ve temizlemesi son derece kolay mutfak parçalarıdır. İşte, evinizin tarzına uygun fayans konseptleri için birkaç ilham verici seçenek:
Mutfağınıza Modern Bir Görünüm Katacak 21 Mutfak Fayansı Modeli:
1. Ultra Modern Görünüm İçin Paslanmaz Çelik Fayans
Şık ve sofistike bir görünüm sunan paslanmaz çelik, mutfağınıza profesyonel bir hava katar. Pek çok kişi paslanmaz çelik fayansları ocaklarını aspiratörle vurgulamak için kullanıyor. Elbette, bunun için altıgen şeklindeki paslanmaz çelik modeller de oldukça uygundur.
2. Mutfağınıza Samimi Bir Hava Katmak İçin Görünür Tuğlalar Tercih Edin
İster duvarınızın kendisi tuğla örgü kaplı olsun ister tuğla görünümlü bir fayans dizaynı tercih edin, tuğlanın mutfağınıza samimi ve sıcak bir hava katacağı kesin. Tüm modern şarap barlarının ve lüks pizza restoranlarının ocak bölümünü vurgulayan tuğlaları böylesine sevmesinin makul bir sebebi olmalı!
3. Şık ve Klasik Bir Görünüm İçin Seramik Fayans
Tüm popüler tasarım dergilerinde bu tertemiz, minimalistik tarza sahip seramik fayans modelini görmüşsünüzdür. Bu modelin pek çok renk seçeneği mevcuttur; ancak kolay temizlenen beyaz bir mutfak fayansı kullanmak istiyorsanız bu model tam size göredir. Bu modeli siyah derz ile tercih ederseniz çok daha şık ve etkileyici bir görünüm elde edebilirsiniz.
4. Mutfağınızda Art Deco Havaları Estirmek İçin Bakır Fayans Tercih Edin
Cilalı bakır kullanımı herkesi 1920’lere, doğrudan Gatsby’nin şatafatlı evine ışınlayabilir; fakat bakırın mutfağınızı ışıkla dolduran, göz alıcı, sıcak bir etkisi de vardır. Mutfağınızdaki diğer bakır eşyaları ve malzemeleri vurgulamak için küçük kareli bakır fayans modellerini tercih edebilirsiniz.
5. Nostaljik Esintiler İçin Kalay Fayans
Mutfağınızda sizi birkaç yüzyıl öncesine götürecek bir atmosfer yakalamanın bir diğer yolu da renkli kalay fayans kullanımıdır. Bu kullanım, nötr tonlardaki mutfağınıza eşsiz, büyüleyici ve sizi yansıtan bir hava katacaktır.
6. Sofistike Bir Şıklık İçin Mermer Fayans
Kuşkusuz, mermer kullanımı mutfağınızı lüks ve görkemli bir tarzla donatacak en isabetli seçimdir. Görünümünüzü daha modern ve havalı hâle getirmek için mermer fayanslar tercih edebilirsiniz.
7. Daha Az Maliyetli Fakat Aynı Derecede Zarif Mermer Görünümlü Yapışkanlı Fayans
Mutfağınızda gerçek mermer fayans kullanarak şüphesiz ki muhteşem bir görünüm elde edersiniz; ancak mermer görünümlü yapışkanlı fayansların da pratik ve ekonomik oluşunu göz ardı etmek doğru olmaz. Hem gerçek görünen hem de kolay temizlenip yenilenebilen bu tarzı tercih ederseniz pişman olmayacağınızı garanti ederiz.
8. Sıra Dışı Bir Dokunuş İçin Parlak Kırmızı veya Mavi Taş Fayans
Pek çok modern mutfak dekorasyonunda artık sade gri tonlarda malzemelere eşlik eden, beyaz, gri ya da siyah tonlardan oluşan tek renkli tasarımlar tercih ediliyor. Bu tarz mutfaklar hem muhteşem bir görünüm sergiliyor hem de örneğin kırmızı ile gri taş fayans kullanımı gibi cesur tercihlerle enerjik bir atmosfer sunuyor. Üstelik, küçük renk vurguları, mutfağınızın akılda kalıcı olmasını sağlayan kişisel dokunuşlarla modern stilleri bir araya getirmenize olanak sağlayabilir.
9. Çarpıcı Bir Görünüm İçin Çinili Fayans Modelleri
Sade, tek renkli bir görünümün yeterli olmadığını mı düşünüyorsunuz? Alternatifleri gözden geçirseniz iyi olur! Çeşitli çeşit renk ve desenle hazırlanmış, döşenmesi kolay, su geçirmez fayanslar ile tarzınız sınır tanımayacak! Mutfak fayanslarınızı dilediğiniz kadar eşsiz hâle getirebilir, sabahları mutfağınıza yüzünüzde kocaman bir gülümseme ile girebilirsiniz.
10. Parlak Fayans İle Mutfağınızı Aydınlatın
İster düz parlak fayanslar ister buzlu camdan ya da renkli desenlerden oluşan fayanslar seçin, bu tarz mutfağınızı aydınlatmak için birebirdir. Mutfağınız biraz loş ise özellikle dolap altı LED lambalarla kullanacağınız parlak fayanslar onu aydınlık bir görünüme kavuşturacaktır.
11. Yerden Tavana Kadar Uzanan Fayanslar
En iyi mutfak fayansı fikirlerinden biri de mutfağın dolap bulunmayan bölümlerine yerden tavana kadar fayans döşemektir. Fayansları yerden tavana kadar döşemek, özellikle parlak modeller tercih ettiğinizde mutfağınızı daha yüksek ve geniş gösterir. Bu kullanım, bilhassa küçük mutfaklar için idealdir.
12. Hareketli Bir Görünüm İçin Balık Pulu Fayans
Sahil temasını ya da birkaç farklı tarzı bir arada kullanmayı seviyorsanız eşsiz ve şık görünümlü balık pulu fayanslar tam size göre. Mutfağınızı biraz görkem ve eğlence ile tanıştırmanın tam zamanı!
13. Zarif Bir Atmosfer İçin Balık Sırtı Fayans
Özellikle bol ışık alan modern bir mutfağın tasarımında kullanıldığında, balık sırtı fayanslar “Havalıyım, cüretkârım, dizaynın temel taşıyım.” diye bağırıyor adeta! Bu tarzın pek çok modeli var; ancak geleneksel tipteki modellerin ideal olduğu kanısındayız.
14. Ahşap (veya Lamine) Fayans ile Doğallığı Evinize Taşıyın
Ahşabın modası asla geçmez ve evinize onunla doğal bir hava katmanız pekâlâ mümkündür. Gelin görün ki, ahşap biraz maliyetlidir ve çabuk aşınır. Bunun yerine dekoratif modeller oluşturmak için lamine malzemeler tercih edebilir veya bu malzemeleri, mutfağınızı daha çarpıcı göstermek için geleneksel fayans modelleri ile birlikte kullanabilirsiniz.
15. Aynalı ve Metalik Vurguların Nötr Renklerle Uyumu
Aynalı ve metalik vurgular, nötr renklerle tasarlanmış mutfaklara şaşaa ve özgünlük katar. Doğal ışık metalik kısımlardan ve tezgah üstünden yansırken aynalı yüzeyler de mutfağınızı aydınlatır. Kendi deseninizi oluştururken mutfağınızı hareketlendirmeniz mümkün. Mutfak fayanslarınızın modern olmasını istiyorsanız metalik modeller bu etkiyi hareketli fakat oldukça şık, göz alıcı bir görünüm sunarak gerçekleştirecektir.
16. Rustik Bir Esinti İçin Taş Fayans
Taş kaplama fayanslar, yekpare, sağlam görünümüyle modern bir mutfağa doğal bir zarafet katar. Mutfağınızı daha da şık hâle getirmek için taş fayanslar tercih edebilirsiniz.
17. Zıt Renkli Fayanslar ile Fark Yaratın
Zıt renklerin kullanımı, en basit ve hesaplı mutfak fayansı fikirlerinden biridir. Fayanslarınızda yaygın olarak kullanılan nötr renkler tercih etmek yerine kişisel tarzınızı ortaya koymak adına farklı renklerle değişiklik yaratabilirsiniz. İki veya daha fazla sayıda rengi bir arada kullanıp bazı bölümlere tercihen üçüncü bir renk ekleyebilirsiniz.
18. Kişisel Zevklerini Yansıtmak İsteyen Kiracılar İçin Yapışkanlı Duvar Kâğıtları
Kalıcı bir değişiklik yapmaksızın mutfağınızı baştan yaratmak isteyebilirsiniz. Yapışkanlı duvar kâğıtları tercih ederek mutfağınıza dilediğiniz tarzda şıklık katabilirsiniz. Zevkinize hitap eden çeşit çeşit dizayn ve model seçeneğine ek olarak, yıkanabilen bu şahane duvar kâğıtlarının bakımı da son derece kolaydır. Modern bir görünüm sunan bu duvar kâğıtları ayrıca hesaplıdır ve pratik bir şekilde sökülebilir, böylece, mutfağınızın görünümünü kolayca değiştirebilirsiniz.
19. Yalın ve Modern Bir Hava İçin Siyah Fayans
Siyah fayanslar ilk etapta çok yoğun ve keskin görünebilir; ancak simsiyah fayanslar ya da tezgah üstündeki vurgulu siyah bir bölüm şahane görünecektir! Örneğin, gri ve siyah şeritli bir model son derece göz alıcı ve sofistike görünecektir.
20. Samimi Bir Şaraphane Görünümü İçin Mantar Fayans
Dayanıklı ve şık olması sebebiyle mantar, popüler bir malzemedir. Ayrıca, evinizde sıra dışı bir hava ve şaraphane atmosferi yaratmak için de birebirdir. Mutfağınızda zaten ahşap tonları ya da kahverengi vurgular varsa bu modeli kesinlikle tercih etmelisiniz.
21. “Modern” Bir Orta Çağ Görünümü İçin Geometrik Desenler
Fayanslarınızda geometrik desenler kullanarak zahmetsiz bir şıklık yaratın. Mükemmel ve alışılmadık bir Orta Çağ modernliği yakalamak için renkli fayansları, bembeyaz dolaplar ve siyah bir tezgah ile kombinleyin.
Seçtiğiniz fayans modelinin iç dekorunuz ve evinizin genel tarzı ile uyumlu olmasına özen gösterin. Nostaljik görünümlü bir mutfağınız varsa ahşap fayanslar şahane bir seçim olacaktır. Eviniz modern ise fayanslarınızda şık bir kuvars veya Sezar taşı tercih edin. Benzer şekilde, mermer de her eve uyum sağlayan klasik bir zarafet sunacaktır.