Ana SayfaÇiçekPeygamber Kılıcı Çiçeği ve Hikayesi

Peygamber Kılıcı Çiçeği ve Hikayesi

Asparagaceae familyasına ait olan kılıç çiçeği halk arasında Paşa kılıcı ve peygamber kılıcı çiçeği isimleri ile de bilinmektedir.

Peki evlerimizde sıklıkla tercih ettiğimiz paşa kılıcı bitkisi bakımı nasıl yapılır? Kılıç çiçeği yetiştirirken dikkat edilmesi gereken püs noktalar nelerdir? Kılıç çiçeği anlamı nedir?

Kılıç Çiçeği Çiçeklenmesi Anlamı

Kılıç çiçekleri yılda bir kez küçük beyaz ve kokulu çiçekler açmaktadır. Kılıç çiçekleri zor çiçek açan ve yaprakları ile ön plana çıkan çiçekler olduğundan çiçek açmalarına halk arasında çeşitli anlamlar atfedilmiştir.

Kılıç çiçeği, yaygın isimleri ile paşa kılıcı ya da peygamber kılıcı çiçeği, çiçek açtığında bitki sahibinin ev alacağına inanılmaktadır.

Peygamber Kılıcı Çiçeği ve Hikayesi

Kılıç Çiçeği Çeşitleri

İç mekan dekorasyonlarında sıklıkla tercih edilen peygamber kılıç çiçeğinin bilinen 70 çeşidi bulunmadadır. Türlerine göre dikey yaprakları kusursuz olan ya da net sarı şeritleri olan kılıç çiçekleri göz alıcı uzun yaprakları ile dikkat çekmektedir.

Kılıç Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Kılıç bitkisi çoğaltmanın en kolay yöntemi suda ya da toprakta köklendirme yöntemidir. Bu yöntem ile kılıç çiçeği yaprakları eşit parçalara bölünür ve kesilen parçalar köklenmesi için suya ya da direkt toprağa dikilir.

Kılıç çiçeklerinin çoğaltılması ve köklenmesi uzun sürer. Köklenen kılıç çiçeklerini uygun genişlikte bir saksıya alabilirsiniz.

Peygamber Kılıcı Çiçeği ve Hikayesi

Peygamber Kılıcı Çiçeği Hikayesi

Kılıç çiçeği diğer bir ismi ile peygamber kılıcı çiçeği bir rivayete göre ismini Peygamber efendimiz Hz. Muhammed S.A.V’in en çok sevdiği çiçek oluşundan almaktadır.

Kılıç Bitkisi Nasıl Çiçek Açtırılır?

Bakımı oldukça kolay olan kılıç bitkisinin çiçeklerine farklı anlamlar atfedilmiştir. Bu sebeple kılıç bitkilerinin çiçeklenmesi çiçek yetiştiricileri için büyük önem taşımaktadır. Doğru saksı, doğru toprak ve doğru konumlandırma ile yetiştirilen kılıç çiçekleri çiçeklenir.

Paşa Kılıcı Ne Zaman Çiçek Açar?

Paşa kılıcı çiçeklenmesi türlerine göre farklılık gösteriyor olsa da yaygın olarak yılbaşında çiçek açmaktadır. Küçük beyaz görüntüleri ile görsel şölen oluşturan paşa kılıcı çiçekleri aynı zamanda oldukça güzel bir koku yayarak etkileyici bir atmosfer oluşturur.

Paşa kılıcı çiçekleri her yıl farklı dönemlerde açarak uzun süreler çiçeklerini koruma özelliğine sahiptir.

Peygamber Kılıcı Çiçeği ve Hikayesi

Peygamber Kılıcı Çiçeği Faydaları

Peygamber kılıcı çiçeği iç mekan dekorasyonlarında sıklıkla tercih edilmektedir. Peygamber kılıç çiçeği diğer salon bitkilerinden ayrı olarak zehirli gaz ya da karbondioksit salınımı yerine bulunduğu ortamı temizleyerek bulunduğu ortamın havasını oksijene dönüştürmektedir.

İç mekanlarınızda adeta bir hava temizleme makinası olarak çalışan kılıç çiçeği sağlık koşullarınıza katkıda bulunabilen sayılı bitkiler arasında yer almaktadır.

Kılıç Çiçeği Özellikleri

Kılıç çiçeği anavatanı Batı Afrika olan 18-40’cm’e ek uzayabilen, uzun ince yaprakları ile büyüyen, oldukça dayanıklı ve ağır bir bakım gerektirmeyen süs bitkisidir.

Kılıç çiçeği yaprakları üzerinden sarı ve yeşilin farklı tonlarında desenler bulunmaktadır. Asparagaceae familyasından olan kılıç çiçeğinin farklı türleri bulunmaktadır.

Kılıç çiçeği detaylı bir bakım istememesi, dayanıklı ve uzun ömürlü bir bitki olması sebebiyle en çok tercih edilen bitkiler arasında yer alır.

Peygamber Kılıcı Çiçeği ve Hikayesi

Kılıç Çiçeği Bakımı

Kılıç çiçekleri detaylı bir bakım istememektedir ancak doğru bakım koşulları oluşturulan kılıç çiçekleri hızlı gelişim göstermekte ve uzun süreler dayanıklılığını korumaktadır.

Susuzluğa ve farklı hava koşullarına karşı dirençli olan kılıç çiçekleri gün aşırı sulama istememektedir.

Aydınlık ortamları seven ve bu ortamlarda hızla gelişim gösteren kılıç çiçekleri yapraklarının dik kalması ve formunu koruması için aydınlık yerlerde konumlandırılmalıdır.

İç mekan bitkisi olarak tercih eden kılıç çiçeklerinin bulundukları ortamın sıklıkla havalandırılması önerilir. Uygun büyüklükte ve uygun toprak ile hazırlanan, hava delikli bir saksıda kılıç çiçekleri yetiştirilmelidir.

Kılıç Çiçeği Latincesi

Latince ismi Sanseveria trifasciata olan kılıç çiçeğinin sayıca bilinen 60 türü bulunmaktadır. Melez kılıç çiçekleri ile bu sayı her geçen gün artmaktadır.

Ev Terapisi
Ev Terapisihttps://evterapisi.com
Ev Terapisi, herkese ilham vermek için tasarlanmış bir ev ve dekorasyon sitesidir.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

DİĞER YAZILAR