Bir tadilatçı tutmak bazen korkutucu olabilir. Sonuçta yüzlerce tadilatçı var ve hangisini seçeceğinizi ve güveneceğinizi bilmek zor bir iştir. Peki soru şu, projeniz için mükemmel uyumu bulmak için her şeyi nasıl sıralarsınız?
Büyük bir tadilat başlatmaya hazırlanıyorsanız, size yardımcı olmak için buradayız. Projenizin baştan sona keyifli bir deneyim olmasını sağlamanıza yardımcı olacak tadilatçıyı tutmak için bir ipucu listesi hazırladık.
1. Üzerinize Düşeni Yapın
Bu hem projenizin kendisi hem de işe aldığınız kişi için geçerlidir. Nihai sonucun nasıl görünmesini istediğinize dair net bir fikre ve harcamaya hazır olduğunuz tutarın gerçekçi bir bütçesine sahip olmak isteyeceksiniz.
Tadilatçı için, tercihen referansları ve çalışma örnekleriyle, sizin proje türünüzle ilgili önceki deneyimlerini gösterebilecek kişilere odaklanmak istersiniz. Ayrıca hem bilinen hem de sigortalı kişileri bulmak isteyeceksiniz.
2. Birden Çok Tadilatçıyla Görüşün
İşi yapabilecek gibi görünen iki veya üç tadilatçı bulduktan sonra, onlarla görüşmek isteyeceksiniz. Onlara, bu ölçekte bir projeyi hiç üstlenip üstlenmedikleri, iş için gerekli izinleri alabileceklerinden emin olup olmadıkları ve her şeyin ne kadar süreceğini düşündükleri gibi sorular sorun.
Görüşme yaparken sizin sorularınıza verdiği cevapları dikkatlice dinleyin. Tadilatçılar genellikle evinize geleceğinden, onlar işlerine bakarken rahat ettiğiniz ve aynı zamanda işi tamamlayabilecek birini seçmek istersiniz.
3. Fiyat Teklifi Alın
Görüşmelerinizi tamamladıktan sonra, hala proje için bir fiyat teklifi vermeyi düşündüğünüz kişilere soru sormaktan çekinmeyin. Teklif, tadilat için malzemelerin maliyetini ve tahmini süreyi de göz önünde bulundurularak verilmelidir.
En ucuz teklif her zaman en iyisi değildir, unutmayın. Yaptıracağınız tadilatın genelde ne kadara mal olduğu konusunda araştırma yapın.
Deneyim ve mevcut iş örnekleri gibi faktörleri dikkate aldığınızdan emin olun. Bazen daha büyük bir ön maliyet, sorunsuz bir işlem anlamına gelecek olsa da, uzun vadede buna değecektir.
4. Her Şeyi Not Alın
İşiniz için en uygun olduğunu düşündüğünüz tadilatçıya karar verdikten sonra, tekliflerinin şartlarını yasal olarak bağlayıcı bir sözleşmeye dönüştürdüğünüzden emin olun.
Bu sözleşme, ödeme planı ve orijinal proje şartlarında değişiklik yapmak için izlenmesi gereken süreç gibi öğeleri içermelidir. Ayrıca her iki tarafça da imzalanmalıdır.
Kimse kötü bir sonuç düşünmek istemese de, imzalanmış bir sözleşmeye sahip olmak, tadilat sırasında bir şeylerin ters gitmesi durumunda size yasal başvuru için bir yol sağlayacaktır. Gerçek profesyonellerin, yazılı terimlere sahip olmanın ikiniz için de koruma sağlayacağını anlayacağını unutmayın.
5. Bir Noktaya Kadar Esnek Olun
Bir noktaya kadar esnek olun çünkü bu iş hiçbir zaman keskin çizgilere sahip olmayacak En iyi tadilatçılar bile bazen duvarları yıktıktan sonra öngörülemeyen sorunlarla karşılaşırlar veya hava koşulları hızlı ilerlemeyi yavaşlatabilir. Ev sahipleri, bütçe ve zaman çerçevesi açısından biraz esneklik payı öngörmelidir.
Bunun da bir sınırı var elbette. Çağırdığınız işçi projenizi diğer girişimler için bir kenara itmeye veya mantıklı olmayan ücretleri artırmaya devam ederse, işi bitirmek için başka birini bulmaktan korkmamalısınız.
Bir tadilatçı seçmek her zaman büyük bir karardır, ancak bu üstesinden gelinemez olduğu anlamına gelmez. Tadilatçı tutmak için bilinçli bir karar vermenizi sağlayacak bir ipucu listesi hazırladık. Bu ipuçlarının, planınıza en uygun tadilatçıyı tutarlı bir şekilde seçmenizi sağlayacağını umuyoruz.